Wat is Aloe Vera  (vervolg)

Geschenk der Goden
De “koningin onder de medicale planten”, de Aloë Vera, versterkt de zelfhelingskracht en verzorgt ons lichaam op unieke wijze. De Aloë Vera zorgt voor meer vitaliteit en levensvreugde zoals nauwelijks een ander gewas. Reeds duizenden jaren wordt deze plant door de mens gewaardeerd om haar opvallend gezondheidsbevorderende werkingsspectrum en als symbool voor onvergankelijkheid en schoonheid.

Symbool voor onsterfelijkheid
Ook de spraakmakende Egyptische schoonheden uit de oudheid, de koninginnen Nofretete en Cleopatra verzorgden hun lichaam met de werkzame stoffen van vers geoogste Aloë Vera bladeren, en aan de tempelmuren en in de graftombes van de Farao’s zijn tekeningen van de plant aangetroffen, die ca. 6000 jaar geleden gemaakt zijn. De oude Egyptenaren balsemden hun doden met Mirre en de sap van de Aloë Vera. Deze conserverende eigenschap is vermoedelijk een reden voor de overtuiging van de mensen, dat deze plant schoonheid en een lang leven belooft.

De “dokter in een bloempot” altijd bij de hand
Ook Hippokrates, Griekse arts en Vader der Medicijnen (460 – 375 v.Chr.), was van de genezende kracht van de Aloë Vera overtuigd. Hij gebruikte haar tegen ontstekingen, haaruitval en maag- en darmklachten. Een paar honderd jaar later moet ook Dioskurides, een natuuronderzoeker en beroemd arts van het leger van keizer Nero, bij de aanblik van de medicale plant in verrukking geraakt zijn: hij legde haar werking tegen zegge en schijven 800 verschillende ziektebeelden op perkament vast. Niet evenveel vertrouwde Hildegard von Bingen (1098 tot 1179) het gewas toe. Deze natuurheelkundige beval haar aan tegen etterige ontstekingen, maagproblemen, migraine en tandrot.

Wereldreiziger en avonturier Christoffel Columbus wist het potentieel van de plant eveneens op waarde te schatten. Hij had geen dokter van vlees en bloed nodig maar ging nooit van huis zonder zijn “dokter in een bloempot” om diaree, zonnebrand, verwondingen en andere klachten te kunnen behandelen. De Venitiaanse koopman Marco Polo weidde de Chinezen in, in het brede spectrum van de plant, bv. als schoonheidsdrank en medicijn tegen neusholte-ontsteking en eczemen.

Ook vandaag de dag is de Aloë Vera een vast bestanddeel in de Chinese heelkunde – evenals medicijn van de Indiase cultuur en vele andere volken in deze wereld.
Copyright 2005 BPS Eindhoven. All Rights Reserved.
HOME
|  PRODUKTEN
|  ABOUT US
|  EXCLUSIEF
|  VACATURE
HOME
|  PRODUKTEN
|  ABOUT US
|  EXCLUSIEF
|  VACATURE